Pasiplaukiojimas laivu „Albatros“

Pasiplaukiojimas laivu „Albatros“

Raudonbarzdžio medinių laivų flotilė

Pasiplaukiojimas laivu „Albatros“ Nemuno kilpomis yra nepakartojama galimybė atrasti ir pajusti Nemuno regiono grožį bei istoriją iš visiškai naujos perspektyvos. Šis laivas, pagamintas 1953 metais iš raudonmedžio, šiaurinės pušies ir ąžuolo kombinacijos, suteikia ne tik autentišką, bet ir ypatingai jaukią patirtį tiek mažoms grupėms, tiek individualiems keleiviams. Laivas „Albatros“ siūlo komfortišką kelionę su švelnia atmosfera, leidžiančia atsipalaiduoti, mėgautis ramybe ir grožėtis gamtos bei istorijos vaizdais, kurie atskleidžia unikalų Birštono kraštovaizdį.

Kelionės metu jūsų laukia ne tik vaizdai, bet ir įdomios istorijos, kurias su malonumu dalijasi laivo kapitonas. Jis pasakos apie regiono gamtos ypatybes, vietovės istoriją ir legendas. Tai ne tik puikus būdas pasigrožėti nuostabia aplinka, bet ir sužinoti apie vietinius objektus, kurie praturtina kelionės įspūdžius.

Laivo „Albatros“ pasiplaukiojimai siūlo du skirtingus maršrutus, kurie suteikia galimybę pasirinkti tarp gamtos arba miesto apžvalgos. Pirmasis maršrutas, skirtas gamtos mylėtojams, veda per įspūdingas vietas, tokias kaip Vytauto kalnas, „Atmintie takas“ ir paslaptingasis „Ožkų pečius“. Čia galėsite gėrėtis ne tik Nemuno pakrantėmis, bet ir įplaukti į Verknės upelį, atskleidžiantį dar daugiau natūralaus grožio. Šio maršruto ilgis siekia 8 km.

Antrasis maršrutas yra skirtas tiems, kurie nori geriau pažinti Birštono miestą. Plaukiant pro abiejų Birštono pusių pakrantes, kapitonas pasakos apie miestelio praeitį ir dabartį, lankytinas vietas bei kitus įdomius objektus, kaip „Kunigo šaltinis“ ir „Žvėrinčiaus miškas“. Šis maršrutas yra 7 km ilgio ir puikiai tinka norintiems pamatyti ir miestą, ir gamtą iš vandens perspektyvos.

Pasiplaukiojimas laivu „Albatros“ yra ne tik atsipalaidavimo būdas, bet ir kultūrinė bei pažintinė patirtis, kuri leidžia pabėgti nuo kasdienės rutinos, atsigauti gamtos apsuptyje ir sužinoti daugiau apie Birštono apylinkes.