Pasiplaukiojimas greitaeigiu kateriu „Divina“

Pasiplaukiojimas greitaeigiu kateriu „Divina“

Raudonbarzdžio medinių laivų flotilė

Pasiplaukiojimas greitaeigiu kateriu „Divina“ Birštone – tai ypatinga vandens pramoga, skirta nuotykių ieškotojams ir vandens pramogų mėgėjams. Ši greito tempo ir adrenalino kupina kelionė Nemuno kilpomis leidžia ne tik pajusti gaivinantį vėją plaukiant didžiuliu greičiu, bet ir grožėtis nuostabiais Nemuno slėnių peizažais. „Divina“ – tai istorinis, 1969 metais iš raudonmedžio pagamintas kateris, kurio dizainas puikiai dera su greičio ir stiliaus jausmu. Kateris gali pasiekti iki 50 km/h greitį, suteikdamas neišdildomų įspūdžių kiekvienam keleiviui.

Kelionė šiuo greitaeigiu kateriu yra ne tik smagi pramoga, bet ir puiki galimybė atrasti Birštono apylinkes iš unikalios perspektyvos. Nesvarbu, ar esate gamtos mylėtojas, ar mėgstate miesto vaizdus – „Divina“ pasiūlys abu šiuos variantus. Kelionės metu galite pasirinkti vieną iš dviejų maršrutų, priklausomai nuo to, ką norėtumėte labiau pamatyti.

Pirmasis maršrutas skirtas gamtos apžvalgai. Plaukimas prasideda nuo prieplaukos ir kelias tęsiasi pro Vytauto kalną, „Atminties taką“ ir paslaptingąjį „Ožkų pečių“. Tai 8 km ilgio maršrutas, leidžiantis pasigrožėti Verknės upelio slėniais, įplaukiant į upelio gelmes. Viso plaukimo metu kapitonas pasakos įdomias istorijas apie matomus gamtos ir istorinius objektus.

Antrasis maršrutas yra skirtas miesto apžvalgai. Plaukimas vyksta abiejose Birštono pusėse, pradedant nuo prieplaukos ir tęsiasi pro „Kunigo“ šaltinį, kur galėsite sužinoti apie miestelio istoriją bei aplinkinius objektus. Maršruto pabaigoje laukia „Žvėrinčiaus miškas“ – ideali vieta atsipalaiduoti ir pasimėgauti gamtos ramybe.

Kiekviena 20 minučių trukmės kelionė kateriu „Divina“ suteikia ne tik adrenalino, bet ir priverčia pasijusti lyg grįžtumėte į laikus, kai tokio tipo laivai dominavo vandenyse. Tai nepaprasta patirtis, kurią verta išbandyti kiekvienam, besilankančiam Birštone.